Tûzön járok /álom/
Végtelenbe nyúló erdő közepén,
Tűz ég, lángja vörösre festi a fákat,
Földön ülve a tüzet bámulom én,
Hátam mutatom a sárga holdsugárnak.
Csend ül a tájon, csak a tűz ropogtatja
Izzó láng fogával a belé vetett ágat,
Füst kavarog, lassan ködként elborítva
A tisztás szélén álló bokrokat s fákat.
Majd hosszú lángnyelvét behúzva a tűz
Izzó parázzsá csendesül, s én felállok,
Nyakamba borul egy apró termetű fűz,
De bontom ölelését, várnak a hasábok.
Meztelen talpal lépek a vöröslő parázsba,
A hold kerek arcát riadtan felhőkbe rejti,
Könnyem ragyog behunyt szemem sarkába,
Majd arcomon legurul, s álam a tűzbe ejti.
Tűzön járok, testem egy hatalmas fájdalom
Éget húsom illata a füsttel násztáncot jár,
Csak megyek körbe-körbe nincs irgalom,
Imám mormolom, s érzem, odaát valaki vár.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.