Izzó fénytüzed kiveszem
Szerelem! Izzó fénytüzed szívemből kiveszem,
S ha az alkony lóg az ereszen a földre leteszem.
Izzó parazsad meztelen lábal, remegő szájjal taposom,
S ha meghalsz végre nézek az égre, s hamudat fogom,
Urnába teszem, fel egy hegyre a csúcsára viszem,
Ujjaim között, ha porod elszökött csendes lesz szívem.
Utánad nézek s tán el is vérzek, hisz lelkemen égő sebem,
Mert halok én veled és pusztulok így is, oly mindegy nekem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.