Nyári zápor
A nyári napsugárban reszket a száraz levegő
Szederinda kúszik a fára, mint édes szerető.
Lágy öleléssel halad szelíden egyre magasabbra,
Édes gyümölcsével kacsint a mosolygó napra.
Az erdő szélen pompás díszruhában fácánkakas áll
Felkapja fejét, körbenéz, majd peckesen kapirgál.
Száll a csillogó por, belepi csodás tarka tollruháját,
De cseppet sem bánja boldogan csattogtatja szárnyát.
Csend lett hirtelen, hátam mögött dörrent az ég
S kinyitotta a nyári zápor az idelopódzó fellegét.
Mint csillogó gyöngyök úgy peregnek az esőcseppek,
Átlátszó üveg függönyt húzva, a lassan közelgő estnek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A hársfán túl (Budapest, 2005)
Kiadó: Unisher