Lehetnék….
Lehetnék a világnak szelíd vándora
S hazám lenne a széles nagyvilág,
Rét lenne ágyam s az ég a paplana,
Álomra csábítana a pitypang virág.
Tücsök zengne fülembe lágy altatót
Friss széna lenne párna fejem alatt,
Csillagokat nézném s az égi sarlót,
Mi a szép kerek holdból itt maradt.
Mint igaz szerető szél simogatna
Bőrömön furcsa borzongás futna át,
A természet haza lelkembe szaladna
S szívemet ölelné, mint rég látott fiát.
Felkelő nap fénye cirógatná szemem
Álomországból visszacsalogatna,
S a fűszálak között érezné kezem,
Hogy az est könnyeit elpotyogtatta.
Pacsirta röppenne s éneke szállna
A reggelre húzna víg dallam ruhát,
Az idő egy kicsit talán meg is állna,
S bámulná e gyönyörű reggeli csodát!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A hársfán túl (Budapest, 2006)
Kiadó: Unisher