Rendezzünk csúcstalálkozót
A túlsó partról átüzen
az illető, hogy érkezik.
S míg nézlek hosszan, áhítattal
ő mustrál, és azt fontolgatja,
hogy bírod-e majd a strapát.
Én álmodom a szebb jövőről,
ő számolgatja: mennyi jön ki?
Tebenned úgyszintén rejtőzik
egy illető. Meg ne feledkezz
róla. Néz, és bólogat,
és közben vigyorog kajánul,
hogy meglesz majd a böjtje is
ennek a szelíd szerelemnek –
a túlsó partról átüzen.
Nem lehet elfeledni őket,
hisz itt tanyáznak legbelül.
Rendezzünk csúcstalálkozót.
Próbáljunk élni emberül.
Szeretni kell az illetőket.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Egy másik arc (Marosvásárhely, 1999)
Kiadó: Mentor