Hegyesre faragta
Hegyesre faragta dárdáját a magány
ezen a zörgő avaros éjjelen,
kongó fészek alatt halott csalogány,
dárda suhog, ég veled szerelem.
Magányos fa kit hajlít a sors szele
emléked lehulló korhadó ág,
recsegés, ropogás a feledés fut vele
hiányod fejszéje mélyen törzsembe vág.
Lelkembe láncolt vágyak, álmok
jajszavát visszhangozza üres életem,
maradni e létben oly csekély az ok
pergőn dob szól, vesztőhelyre értem.
Vitorlából kendővé sorvadt reménnyel
könnytelen szemem befedem,
falhoz állok ezen a zörgő avaros éjjel,
miattad vagy érted áhított szerelem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.