eljött a tél az én telem
ősz hajamon szürkít a hó
torz fejemben ritkul a szó
bomlik szűkül az értelem
a fiak messze repültek
éjjel ünnepen egyedül
dalt csak nagy fülem hegedül
mi a csendből menekült meg
holnap vagy azután talán
mint régen várt kedves rokon
át bénult életromokon
hozzám is betér a halál