Kivárás
Parázs pillék a délutáni fordulatban
Lopott bepillantás, félig halvány,
Lihegő mozdonyok zakatolnak az égen.
Hallgatom. Kijár, kiszökik néha
Sercegése a cigarettáról hulló narancsnak.
Egybe találkozik a fenyőfa illattal. Eljárnak
A percek, heverésznek a vert a csempék.
Hallgatom. Megcsuklik a kilincs, hűvös
Didergő lukat tár. Benyitsz.
Hallgatom. Szúró fájdalom, tüdőmben
A levegő szilárd köveket rakott, rád pillantva
Megbotlik sasfészke a hamutálnak, s fellebben,
Kiugranak az apró szürke tollpihék, bolyongnak
A tüdőben a kövek, ingóvá változott minden.
Hallgatom. Hangod feszít hálót fülemben, s ki-bejár
A zár kattogása, miközben talpaddal nyitogatod.
Rám tekintesz. Rád tekintek.
Hallgatom. Mint elmész, foszlik a zaj körülötted, nyugodalom.
Cigaretta. Benyitás. Találkozás. Ellopás. Hallgatás.
Parázs pillék a délutáni fordulatban, lopott bepillantás,
Hűsevő vadállatként ragadnám sziszegését nyelvednek.
Megalvadt kivárás.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.