Aphroditéhoz
Amikor még velem jártál,
csak egy középkategóriás
modellre tellett. Aphrodité
könnyű kocsijának az
autónkat senki se mondta.
Két pár fürge veréb helyett
kopogó dízelmotor által
robogott négykerekűnk.
De amióta te modell lettél,
Aphrodité limuzin szárnyán
szárnyal a sztrádán, és a szegény,
lecserélt szeretőnek csak a fűnyíró
négyüteműje dohog.
Jobb is ez így! Sok túlórája
miatt szeretőként úgyis
nagyritkán igyekezhet.
Mindazonáltal légy kegyes Aphrodité,
és egy könnyű leányt,
bárha csak egy szürke verebecskét,
szépségstúdiódból
küldjél el hozzá!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Alföld, 2006. 11.