Különös szilveszter
Be kéne rúgni végre, mert végre tél van.
Kocsiba kéne ülni, mert hideg is van.
Csokorba kéne szedni parkolólámpákat,
és mindezt megúszni volna jó. A szél
lecsiszolná a havat, a havon pedig
hosszan csúsznánk, míg tart a hasznos
rémület. Egészen az évszak mélyére
süppednénk, ahol téli álmot aludnánk,
de csak öt percig, mert most minden
olyan gyors lenne, hiszen jön érted az
öreg, közönséges halál. Tudod, ő
hangszereli a következő percet, mely
néhány zajos másodperc csak, és való-
jában olyan, mintha a Mindenható
Isten levenné tépőzáras hótaposóját.
Jön tehát a közönséges kampec, mosolya
rád talál, mikor már elkéstél a tévedéssel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Szép versek 2000 (Budapest, 2000)
Kiadó: Magvetõ