A porta palettája
Kutyáim, a macskát,zavarják a fára
Tehén, kecske,disznó,gazdára várna
Pujkámnak hangjával,búcsúzik a hajnal
Kakasunk szavára,felébred a porta
Fekete rigó,cifra füttye ébreszt
Verebek ugrálnak,cinkékkel versenyt
Vadgerle turbékol,bagoly marad csendben
Kuvik énekét is hallgatja egy jerke
Harkály kopogtat,a sárgarigó mellett
Seregély csapatra,le csap a vércse
Vetési varjak,a galambokkal járnak
Lilik,és fecskék,rovarra vadásznak
Gólyák és a darvak, mind utrakelnek
Kakukkfiókát,vörösbegy nevel fel
Sólyom és rétisas,sohasem verekszik
Barázdabillegető,a szarkával játszik
Tücsöknek,cserebogárnak, kezdődik az este
Sündisznó és kígyó,vadászik mert éhes
Egerek,cickányok,patkányt kerülve
Róka elől másznak,hörcsög üregébe
Darazsak,dongók,nektárt gyűjtenek
Méheket,mókust,odvas fák rejtenek
Kérészek,szárcsák,a víz tetejét szántják
Bakcsókok a lovak, és egymás testét bántják
Kukacos gyümölcs,és vakond rágta répa
Bolhás szalmakazal,alomját borítja
Legyek és szunyogok,igen jó falatok
Rákok és halak,ti velük hízhattok
Hatalmas portámon,csak a libám sziszeg
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.