Összefagyni lenne jobb
Sokáig reménykedtem, hogy van valami
mondanivalóm; bármi, hidd el, tovább,
mint te. Hogy távolból milyen hirtelen
tündöklik fel polcunk, plédünk, mosógépünk,
s hogy tűnik el megint. Ujjaid a lapok
között tartva oltod el a lámpát, te mindig
tisztában vagy vele, hol is tartottál éppen.
Nekem meg maradt ez a kurva város,
itt meleg van és minden egy mozdulattal
összetörhető. Fázni megnyugtatóbb lenne,
nem észrevenni a cserepeken a maradék
habot. Vagy egy tükör, mint a táncosoknak.
Bárhova bújok, bárki más mögé, én
vagyok a főszereplő; észre kell vennem
az első rossz lépést. Bekapcsolni a telefont.
Legyek mindig, mindenki számára elérhető.
Igen, számodra is. Hogy mint a múltkor,
félrészegen, tehessek neked véletlenül
vallomást.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.