Házirend
A házirend betartása kötelező. Ma én mosogatok.
Bár tegnap is én mosogattam és holnap is én fogok.
Szabadon választott kötelező érvényű utálatos kedvtelés.
Szent koszod szent megtisztítása. Krisztust keresztelek.
Folyik a víz, meleg. És én büszkén forgatom ujjaim közt
a tányért, evőeszközt, amivel ettél. Tápláltad testedet
− saját kis jól elképzelt felfogásomban: hogy időtlenné váljon
az időben, hogy örökre megmaradjon nekem.
Szépen eszel. Ahogy elvágod a húst, ahogy egyszerre
mozgatod a kést és a villát. Ahogy a szádhoz emeled
az ételt, megrágod és jóízűen lenyeled.
Naponta általában kétszer mosogatok magunk után.
És mindig tudom, melyik volt a te tányérod,
melyik az enyém. Mielőtt betenném a mosogatóba
az edényeket, feltérképezem a maradék ételnyomokat,
így különböztetem meg. Minden áldott nap.
Mert a házirend betartása kötelező. És milyen jó betartani.
És még mindig büszkén mosogatok.
És te csakugyan szépen eszel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.