Hét-tenger
- szonett -
majd úgy ülnek benn a magzatok,
mint felgyújtott tankban két orosz
baka, és a beléjük oltott jelszavak
nem lesznek bennük, sem rohadt,
lágy szívükbe gyűjtött gyűlölet,
csak fújják meg végre a kürtöket,
s álljon elibük, akár egy slaggal,
s mossa le bűnük végre egy angyal,
hogy aztán a két szétaszott,
magzattá aludt orosz halott,
éppolyan bűntelen legyen,
mint az Ember, vagy az ott,
az az ősrégi vihart kapott
kalózhajó hét-tengeren.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.