Apáink útján
Tagadjuk honnan érkeztünk
Kajánul mossuk két kezünk
Ötven éven át megtanultuk már nem hőzöng ha tömve a száj
De még nem tudjuk, hogy titkolhatjuk pártéletünk
56 már történelem
Feldúltunk várost, földeket
Temetünk régmúlt éveket
Szajkózzuk a népérdeket
Ötven éven át megtanultuk már nem hőzöng ha tömve a száj
De még nem tudjuk, hogy titkolhatjuk pártéletünk
Apáink útján járunk még
Megszedtük mindkét markunk rég
Elvtársnak hívjuk a munkásőrt
Még mindig úgy élünk, mint ők
56 már történelem
Feldúltunk várost, földeket
Sorvasztunk polgár réteget
Privatizálunk cégeket
Ötven éven át megtanultuk már nem hőzöng ha tömve a száj
De még nem tudjuk, hogy titkolhatjuk pártéletünk
Apáink útján járunk még
Megszedtük mindkét markunk rég
Elvtársnak hívjuk a munkásőrt
Még mindig úgy élünk, mint ők
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Botrányhõsök Hungriában (, 2006 (?))