Egy mondat a pornósztárról
Hol pornósztár van,
ott szex-Oscarban
részesülő örömnőkön
pásztáz szemed képernyődön,
ott pornósztár van
marokra fogott magányban,
fúvósvirtuózra szántan
a pályaválasztó lányban,
abban, ahogy széltét-hosszát
megnyúlt hímtagok motozzák
és lóarcán szégyen nincsen,
míg döfködik épp szendvicsben,
ott pornósztár van
a műszaki kefegyárban:
vágyad síkban is felfal ám
öltözőszekrény belfalán,
ott van zárkák sötétjében
sűrűn ujjnyomatos képen,
mikor gyöngébb csöndben térdel
és előkerül a tégely,
ott pornósztár van
monogám hitvesi szájban,
míg forró nyálát lenyeled,
s fejben mással enyeleg,
ott van a politikában,
hisz pornó az elvtársi csók
és elnöki fellációt
(nem is interpellációt)
olvasol a címlapon,
mert híg nedvekkel folyik
az össznemzeti coit’,
fiaid ezt érzik át -
anális esztétikát
és öv alatti elmék
orális történelmét,
ott pornósztár van,
hol sarkangyal diszkont árban
petyhüdt valagon pacsizna
s lábán szilikon csizma,
ott van már az óvodában
káromkodásba dobáltan,
és szerelmi vallomásban:
abban is hát vele hárman,
oázisaid feléled,
amint fogyóban a lélek -
kősivatagra szárad,
magad is pornósztár vagy,
jellemed úgyis belényög,
kevés, nem véd meg erényöv,
az önmegtartóztatásban
is fog rajtad a hatástan,
ott az anyai emlőben,
a szűzben, bárha szeplőtlen,
már úgy görbülnek a számok,
a tárgyak is pornósztárok,
képek, miket kamera ont,
pajzán parasztdekameront
vetítnek, mint lámpa neont
ott pornó van az írásban,
nemcsak a végbélnyílásban,
az ivásban és ívásban,
a fújásban és szívásban,
pornó süket és vájt fülben,
ott lapul a retikülben,
ott a télben, ott a nyárban,
a télapó puttonyában,
ha kéjnő kuncsafton ásít,
ha megolvassa a gázsit,
ez kelt turbulenciát,
ha nőd altájon cibált,
hol pornósztár van,
ott pornózás van
a létben, mi vágyra szoktat,
s móresre fallosz oktat,
számodra éter ez,
míg eszme csak katéterez,
hízeleg neked, egyszersmind
rád tapad, mint a smink,
s lényed mélyéig átjár,
mint betegszobát az ágytál,
mindened neki szolgál -
te sejtekig pornósztár.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.