Majdnem hõs
Álmomban rohanok és magyarázok még,
de ha megcsörren az óra, le kell kapcsolni
és ma nem előreállítani tíz perccel.
Csak tíz perc kell, hogy megértsem
a magyarázatot mielőtt az óra csörög.
Már újra csörög.
Tegnap is megfogadtam, hogy
elsőre felkelek, és mint a western hősök
komolyan nézek a távolba. Komolyan
és türelmesen hallgatom az autók riasztóit,
ami majdnem prérizaj, akár nyeríthetne is valamelyik
sípolás helyett.
Gyűrötten, büdösen és kialvatlanul kelni,
majd hidegvízben megmosakodni.
De nem szappannal mosni, vízzel hogy edződjön
a bőr kérge. Mert kérget is kell növeszteni,
az már majdnem szárny, és egy ügyet még
elvállalni a reggeli előtt, majd kávé helyett
Whiskyt rendelni.
Úgy nézni, mint aki tud valamit, vagy úgy tesz,
mintha tudna. De ma mégis előreállítom az ébresztést,
mert pont arról álmodok, hogy majdnem sikerül
olyannak lenni, aki korán kel és megértem
hogy mi miatt és hogyan lehetne másképp.
Az egyszemélyes délibáb talán ma teljes lesz mielőtt
újra széttörik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.