Reggel
Százszor megforgattad már a szádban.
Ugyanannyiszor ki is köpted.
De mindig kénytelen vagy elölről kezdeni.
Pedig Micimackó vagy talán Garfield is
megmondta már gyermekkorodban, hogy jobban
szeretné a reggeleket, ha később kezdődnének.
Az öregek már másként vannak ezzel.
Ők örülnek, ha addig tudnak aludni,
amíg te, akinek ez nyomorultul fárasztó.
Te is örülni fogsz, majd meglátod, ha
egyáltalán megéred azt a kort és nem
halsz meg egy autóbalesetben vagy rákban.
Te is örülni fogsz, hogy már felkelt a nap
és nem vagy egyedül a holddal a sötétben,
nem kell a hajnali agrárműsort bámulnod.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.