A tyú
Érdekes állat a tyú, hatféle leledzik a földön,
bár egyesével csak ritkán van mód kutatásra,
mert azt mendék-mondák, ősi regék bizonyítják,
hogy léteznek: rejtőzködnek, s félnek a nádban.
Van fej-, test-, láb-, szárny-, tolltyú és nyak, mi a legszebb:
lágyan míves, formás, s szép, mint egy kicsi félszív.
Hogyha a hat tyút egyben látjuk – szoktuk a hattyú,
rosszul csengő megnevezést használni a nyelvben.
Rosszul csengő, mert többes számban csak a hattyúk
megfelelő, ami félrevezet: „Hat csirke a vízben?”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.