Anyajegy
Egy anyajegy van a térdem alatt, mint édesanyámnak,
pont ugyanott, ugyanúgy, szinte ikerpárja.
Véletlen, de bevallom, hogy nem hagyja nyugodtan
esti, pihent órám: furcsa e képződmény.
Nem nagy amúgy, épp akkora, mint egy csöppnyi köröm, bár
nem mértem még meg semmilyen eszközzel,
és halvány lila gőzöm sincs arról, mi a célja,
megszületése oka s léte mikéntje. Habár
lexikonokban szoktam utána kutatni, ha nem megy
fejből, most mégsem. Megmaradok képzelt
és feltételezett álláspontomban a végén:
édesanyám méhében szerzett seb ez. Az.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.