Fleshpacker
Az angol hátizsákos turista volt.
Afféle flashpacker, ahogyan ők mondják.
Hátizsákja öregebb volt nála (még a nagyapjáé),
de fényképezőgépének típusa még tavaly sem létezett.
Ejtőernyős volt a seregben 21 éves kora ellenére.
A tűzforró homok égette talpunkat a tó melletti strandon.
Volt ott még egy furcsa ujjú lány.
Lábujjak voltak hüvelykujjai helyén
és egy labirintus közepén lakott
a Babits ház felé vezető út mellett
Mintha mindig fojtogatnák, úgy beszélt.
Kissé szégyenlősen, de kitartóan ostormolta őt
a stégen az angol.
Aki imádott ugrani, és cseppet sem félt a Nap közelében,
de párszor rosszul lett a levegőben fent, és
kiképzés vége előtt talán csak egy héttel, leszerelték.
Szent betegség.
Ha nem gyenge, nem csak a lába lenne most sebes,
nem csak a keze lenne most piros
az életre-halálra menő röplabdázástól.
Sebesüléseivel talán nem rohanna be úszni a vízbe,
nem mosná magáról a ragacsos homokot,
nem nevetne hangosabban mindannyiunknál.
Pedig a húsa egy fekete hullazsákban volt félig
konzervbe gyömöszölte már egy hatalmas gép.
Épphogy csak ki tudott mászni fémdobozából a partra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.