Duna
Passaui cserép, kondom, pelenka,
szandál, szárnyasbomba, sörösüveg,
beszakadt ólom, féldisznó, beretva,
gumikerék, nájlonharisnya, szeg,
fülesszatyorban három pici macska,
pozsonyi konzerv, pesti dinnyehéj,
vidáman pörgő-forgó alma-labda,
fenéken araszoló roncs-acél,
naponta kétszer pontos, zöld karóra,
fekália, felpuhult, nagy kenyér,
szirmok, pihék, tutajnak jó diófa,
hátára pottyant, légbe szúró méh,
játékbaba; doboz, ráírva: méreg,
lassan oldódó bolgár cigarett,
tejeszacskó, benne rákocska, féreg,
magnószalag: tíz méter operett,
és szavak sok nyelven elmotyogottak;
sikolyok; zihálások: édesek;
könnyek, amik a vízre záporoztak,
s amiktől az fogytáig sistereg.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2001/31