nyolcvanöt nyarán /béta verzió/
nyolcvanöt nyarán
szeretem kidugni az arcom a szélbe
az országútón százhússzal repesztve
egyszer egy bögöly nekiszállt
és koppant a homlokomon,
nem gondolkodom
azóta se azon hogy
futottam a folyosón, futottam a
fény felé, el a postaládák, el a
szemetes előtt, hittem,
futok a nyitott ajtó felé
futottam át szilánkosra tőrt fényglórián
meg üvegen,
a sírógörcs rángatott, amint
halszemoptikán lenézek
magamra
és mindenütt vér
körülvesz
az aggodalomtól képlékeny arcú
szüleim és húgom
vérnászt ülök a lakótelepi ház lépcsőin
halotti toromat
egy utcában lakó, haza siető nővér
szakítja meg
varázsütésre trabanton robogunk
vissza a munkahelyére
az orvos rendes
előre vesz
én sikítók a fájdalomtól
ahogy sietségében, nem várja meg
hogy hasson a fájdalomcsillapító
nem oly mélyek a vágások, hogy
morphium legyen
látom a görbe törökszablya tűjét
a bőrömre feni
a beléfont fekete fonál álmomban kísért
húsom vele átdöfi
megjelöl
stigmája örökké - jóhogy viszonylag -
mellkasomon virít
a nővérkénk asszisztál
és mesél
hogyan szedett fel haza felé
az orvos teátrális mozdulattal
elcsípi karomon, azon a rút
kifliszerű seben, a fonalat
így szól - ennyi
két sebből vérző lábbal tol ki
a műtőből
anyuéknak fennhéjázón
kezeit egymáshoz dörzsölve
magyar(áz)
magyar(áz)
kölyáltól-kórházszabályzatig,
trabantba vágva robogunk
bekötözött lábam a lakóhelyszerinti kórházig
az érzéstelenítés hatni kezdett
emlékszem a trabant ahogy fékez
és én
az ablakából felnézek
az aranyjános utcai ház
- hol akkor lakunk -
falán megcsillantja színes pompáját
anyuék a papírokért, felsietnek velem
és máig szégyenlem
levágott nadrágom
én alsóban
mégse húzok fent fel nadrágot
máig szégyenlem is
altatnak
a lábamat műtik
és én gurulok
számolom a kilométereket
63
nagypapáék akarattyai nyaralója fele
62
az aneszteziológus
61
monoton hangja
60
számol visszafele
59
csúszik át tudatom a nemlétbe
érzem agyam szegletén
valaki a kapcsolót lefelé
OFF állásba billenti
és késsz
ON állásba billen a kapcsoló,
vaksilámpák megtáltosodva ontják retkes fényük
TA-DA-DA-DAM
a FÉRCEMBER elkészült!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: fordulatokKiadó: magán