NEMEZNEMZÉS
Siralomház, vagy bábok terme ez.
Szűk sarokban szerteszét a végtagok.
Karóba húzott fecskefej szemez.
Fodros mennyezetről vattanap ragyog.
Pár rozsdaszín bagoly az asztalon.
Huhognak cérnagyeplős lúdcsapatra.
Köröttük sárga bél és kóchalom.
Egy szöszrigó karóra felcsavarva.
Fonott kosárba zsúfolt medverészek
tömegsíri brummogását hallgatom.
Épp azt latolják, hogyha tettre-készek
lesznek végre, s jő egy üdvös alkalom,
rögvest elhagyják mind e sebtenyészet
nemző műhelyét egy tiszta hajnalon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.