Bertalan Gyula
Õrizd fiam
Őrizd szemedben
fényét napnak,
vinni hírt magadnak
ha kevés
karod ernyedt
remegése,
belül csobbanjon
eveződ hangja,
vigyen előre
bármi áron,
legyél erő
és az álom
mit fejeni
akartál
akár fáklyáid
lángja,
belobban majd
álmodott világba.
Apám, az álom
szertefoszlott,
magamra hagytál,
szavaid merültek,
kerültek mélyre,
csónakom kikötni
kéne,
lenni egyedül
dohos félhomályban,
érezni simító
menedéket,
látni alkonyatban
rózsaszínkéket,
hallani vízcsobban
szünetében
szú sercegést,
aludni mélyen,
izzadni puha,
lágy könnyeket,
ébredni csöndben,
simítni porladó
csónakház szögletet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|