Amikor kihullott az első tejfogad,
te ép ésszel felfoghatatlan bánatot éreztél.
Csak néztél magad elé,
a véres fűben a fehér fogadat,
és vigasztalhatatlanul sírtál a fájdalomtól.
Úgy érezted valahonnan ki-,
esetleg leestél te is,
vagy megszegtél, vagy elfelejtettél egy
fogadalmadat.
A bátyád utolsó tejfoga 3-4 éve hullott ki,
nem nőtt ki utána új, és te azóta
nem láttad istenigazából mosolyogni.