Abban a fűtetlen templomban, az isten háta mögött,
mikor a szomszédod a feléd forduló ismeretlen, idős néni,
hirtelen feléd fordult, azt hitted, valahová menni készül és ki
tudja miért, búcsúzni akar tőled,
talán így is volt,
talán így is volt.
Megráztad a kezét és zavarodban
alig hallhatóan
gesztusát megköszönted.