Elveszetten
"Ne örülj én ellenségem!
Elesten ugyan, de felkelek
/Mikeás k.7.r./
Kiégett fa lettem, megrészegít a füst
Gyökér ujjaimmal földbe kapaszkodok
A talpra álláshoz hittel vagy hit nélkül
Egy sorsnyi lét kevés, s egy pillanat oly sok
Nincsennek már tiszta, csillagfényű arcok
A szó íze romlott lett, átok a szájban
A hamis próféták még cselt vetnek gazul
Felmagasztalnak majd rútúl megaláznak
Régen simogattak, öleltek, óvtak, ma
Gonoszságra állnak csak készen a kezek
Bűnt, bűnre váltanak fel s az aranylázban
Összenő romlottságuk, úgy itélkeznek
Aki jó közöttük, olyan mint a tüske
Az igaz is szélverte tövisbokor
Önmagába hullik, mint a felvert por
Hogy tisztulna meg az, ki csak bűnén borong
Nem hisz a barátnak az sem, aki barát
Kihalt a gondolat, hazug lett jajj a szó
Még bolondnak tartja fiú az atyját
Anyja ellen támad mára a leányzó
Kit karodba zártál féltőn, ellenség lett
Saját házad népe:-Feszítsd meg!-et kiált
És rádtör a romlás sötétbe hullt árnya
Mégis hinned kell azt, hogy megtisztul a világ
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.