Kerestem, de nem juthatott kezeimbe egyéb
a földnél: férget találtam meg száraz csontokat
benne, és hallottam már a kopogó csontzenét.
A férget eltapostam. A csontok sikoltanak!
Heves ősz ez, csupa lázas és hűvös fonnyadás.
Hetek óta a kamra sarkában porosodik
két csont. Két lélek is van velük. Mert vajon ki más
őrizné, hogyha nem ők, egymás száraz csontjait?