Ez már csak az a Föld amit egy buboréknak fújtak
szappanos vízből a szálldosó angyalarcúak
rácsorgó nyáluk a Nílus a vékonyan kiült hab
a tenger - azután elhagyták ők a Tejutat
azóta fölváltva néznek ezen a légi gömbön
minden új morajlást s fölényesen ha tehetik
míg súlyosan horkan az űr és minden létező fönn
unja már a Föld mozdulatlan történéseit