Amikor belemürülök
a tóba,
nem érdekelnek a grínpíszes aktivisták,
akik a bálnák fennmaradásáért küzdenek;
nem
törődöm azzal, hogy a magyar férfiak
60%-a potenciazavarokkal küszködik;
nem gondolok a végtelenre,
ahol még az is előfordulhat, hogy egy
másik földön ugyanebben a meleg vízben
úszkál a hasonmásom;
nem
érdekel Spinoza teológiája,
az, hogy az isteni csodákat csak a
gyengeelméjűek tekintik a mindenható
létezésének bizonyítékaként;
nem
gondolok az elsüllyedt esztétikára,
a szabadságra, az egyenlőségre,
a testvériségre;
csak
a gerincoszlopom negyedik csigolyájára
figyelek, de arra nagyon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és irodalom, 2005