Szemüldek fekete széne
A szín! A szén! Szemüldeké,
Balassitól Babits felé,
Busás, bús idő mozgató,
Hull hó, most imádkozni jó,
Elefánton meg asszonyon,
Kővé vál istenhomlokon
Megül, ha hó, ront és emel,
Kő vár, kő vánkos, kő kebel,
S órjás szemöldöke bár,
páternoszterként föl-le jár,
emel mennyboltnyi évszakot,
falán kívül kopogtatok,
szemem belülről perzseli
tél-ősz-nyár-tavasz, Berzsenyi.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.