Az első széljegy a
homo sapiensből, ami
útra kél és sértődés nélkül
materializálódik
anyaméh tavaszában
az a szív
nem az agy, nem a nemi
szervek, nem a máj, még
csak nem is a végtagok
hanem az a fránya szív
mindig ez jár eszemben
ha kóbor ordasok vagy
meztelen szopránok
inzultálnak
sőt, meg akkor is
ha kakukkfészkedbe
hatolok