Levendulalevél
Filléres álmokkal teli, látomásokból épült,
kiemelkedően lenyűgöző lírája elkészült.
Szépülhet a lélek, tanulhat balga tollforgató!
Lágyan libben, megölhet így, a feltálalt illúzió.
Levendulalevél, latrinák leve, lágy anyaöl.
A lét szélét jelző táblán egy tollal bélelt alak öl
nyelvet. A szél fellök, belelihegi fülembe dalát,
leszáll, leül mellém, olvas. Leplezetlen lelkivilág.
Elballagnak züllött nappalok, lelohadnak elvénült
lapszéli latolgatások. A levegő is elkékült:
illan a lila, pusztul az Úr. Remélem, te leszel
a Megváltó, csak így lazán, pimaszul, hanyagul!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Reményrõl fantáziál (, 2006)