Kellõen nyárias
néha odatéved egy-két galamb a partra
amikor harangoznak,
amikor a pópa kiles a féltornyú templom mögül
amikor a folyó fele pillant, a szobor mögé,
amikor a hídra.
[A galamb] a rakpartnál leszáll és lépeget
morzsákat gyűjt,
néha belekap egy foszlottabb csikkbe,
néha odébb bök egy műanyag-tárgyat.
Egy védett helyen összekuporodik.
Az álma sirály.
A sirály figyeli a csillogó vizet,
majd árnyra bukik,
majd elhelyezkedik a híd egyik kiszögellésén,
majd akkurátusan csipkedi a vergődő halat.
Húzza az időt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.