Mûvészeten ágyaz az ember
Most Hankiss Elemér magyarázgat, hogy begubózott,
védve magát, aki él, az ürességből, etikába.
És művészeten ágyaz az ember, hisz didereg, mint
jó Samuel Beckett írásában a két nyomorult "hős".
Én, speciel, Csehovot jobban szeretem, de az ízlés
már csak ilyen. Jut eszembe, hogy Antonról beszereztem
egy csodaszép fényképet, vajh, hova lett? Az is eltűnt,
mint a Babits meg a többi fotó. Hankiss Elemér ott
tart, hogy tök kuszaság az egész élet, filozófusok
műveiből mazsolázgat, míg odakünn fütyörészget,
hív a Philips teafőző. Biztonság a mi vágyunk!
Így Elemér. Na, ja! Majd a harangszó jelzi, hogy épp dél
van. Csecsenekről ad hírt Aczél Anna, meg arról,
hogy lehet élet a Marson. Aztán Polcz Alen old föl,
míg a teámat kortyolom, épp a halál derűsebbik,
"emberhez méltó" lehetőségét ecsetelvén.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Mozgó Világ, 2002