Vigorózus lumenemmel
öszefutottam a Margit hídon
iuvenilis, noha meglett
kritikus, melomán.
Mint leporelló margóján
két ivoire-szín ómen,
úgy ornamentikáztuk
szerdán délelőtt
a Margitot.
"Poeta non fit, sed nascitur!" -
szólt. Mire én: "De Pista!
Mene, tekel, ufarszin!"
Barátom legyintett,
ám jött a taxim,
nota bene!
laudator temporis acti
ez a vén latinista.