Mint széles lapály terülök el.
Hagyom, hogy a víz ritmikusan kinyúló,
majd visszahúzódó ujjai
újra meg újra átrajzolják arcom domborzatát.
Gyerekek futnak ki a partra.
Botokkal ábrákat karcolnak a bőrömre.
A vonalak mentén hamar kifehéredik a nedves homok,
a nap hegesíti a friss sebeket.
Fürdőzők csapata rohan át.
Csatakiáltással belevetődnek a vízbe.
Ütéseik néma nyomvonalát a szél hintőporozza be.