Bólintott a Hold…
S a csillagok keményen
Roppanva tépték le
Fagyott fényüket.
A Csend vak és süket,
Átlátszó sötét mögött
Botolva tapogat,
Üresen simít lapokat,
A Tér ezernyi oldalát.
A reszkető anyag
Magába szorult
S megfeszült atomoknak
Mesélt a Múlt
Édes pillanatot.