Tolnai Ottósan
a porszívó szép
mint a menyasszony
bekapcsolom kikapcsolom
csak hova lett az aszpirinom
hogy kisdobosként kiáltsam
gyűljenek a népek körém
a porszívó szép
szebb mint Terka néném kürtős kalácsa
szebb mint Néró cirmosom karma
csak fáj a torkom
lenyeltem egy aranyrudat
kifosztottam valakit az éjjel
ne csodálkozz hogy hallgatag vagyok
de azonnal veszek egy szikét
nem olyan nagy ügy
csak felvágom a torkomat
és kipiszkálom az aranyrudat
mert jó lenni sebésznek
felveszek egy fehér köpenyt
az agyamat bekapcsolom
kisdobos vagyok kikiáltom
a porszívó szép
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Arc poétika (Budapest, 2006)
Kiadó: Novella