Nincs tovább
Nincs tovább!
William Blake: Tigris c. versére (Ford:Füst Milán)
"Tigris! tigris! éjszakánk
Erdejében sárga láng
Mely örök kéz szabta rád
Rettentő szimmetriád?"
Tigris! tigris! féltelek,
Feketéllő fellegek
Gyűlnek, gyűlnek északon,
Világolsz még? nem tudom.
Tigris! Tigris! elmegyek,
Másik éjjel kell nekem,
Hogy lobogjon sárga láng,
Tigris! Tigris! nincs tovább!
Deres, fagyos bodzaág
Csapkod - egy halott világ,
Vakságodnak perce ez,
Éjszakánknak vége lesz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és irodalom, 2004
Kötetben: (, 2004)