GYERMEKSZOKÁS
Olyan vagyok, mint a gyermek,
ki vendég elé hordja kincseit:
könyv, képeslap, cédé, gyűjtött kavicsok.
Lásd, ez vagyok én, ez a zsibvásár,
ez a szétterített tárgyhalmaz.
Nézz szét, válogass, mi megtetszik, alkudj rá,
de az egészet neked adom, ha akarod.
Bár mit kezdenél velük?
Túl sok helyet foglalnak.
Mit kezdenél velük?
Nem a tieidek.
Látom nem kéred őket,
az udvariasság langymosolyával hárítasz.
Talán majd máskor.
Visszarakosgatom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.