Balázs Imre József
Anagrammák
Térey János
Ó, serény táj,
Nyáréj, tesó!
Tény-ár se jó,
Tányér se jó,
Néró-táj, yes!
Yo, s át ne érj,
Tojáserény,
Árnyos éj, te.
Parti Nagy Lajos
Ó, angyalsajtpír!
Ti langyos paraj!
Nagy siló partja,
Angyal sportíja,
Sínpor, gatyaalj!
Gynt Lajos ipara,
Gyapjas Ilona Rt.
Sajn' gyapotlíra.
N. Lajos gyarapít.
Jól ír. Tapsanyag.
Harcos Bálint
N., tálib harcos
Hibátlan csór.
Harács? Bólint.
Hantás cirbol,
Habár lótincs,
Orbith csalná
Ráncos Bihalt.
Láncos rabhit,
Libahát-roncs,
Irha, csontbál,
Sátorba linch.
Ich: bal rontás.
Ich: bálnarost.
Kemény István
Tény nem vásik:
Máknyit se vén.
(Ént másik enyv - -)
MÁV-tény: senki.
Vám int: kényes.
Nyitnám: kevés.
Másik név nyet.
Kovács András Ferenc
Fád vacsorán, Recsken
Fán vad kosár reccsen.
Fácán, s vedercsarnok,
fád ránc, reves csónak.
Francos kedve rácsán
Favár, ráncos csendek,
CD-város, nercek, násfa,
Rene Sándor CV-fácska.
Kend rác cserfavonás,
Revrend, csak fácános,
Versenn fád orcácska.
Fránck a rendes csávó.
Demény Péter
Téreym, néped
édy német rep –
prémed e tény,
tényed préme.
Remény, de tép:
Dr. Menyét ép-e?
Trendy-é epém?
Pym réte éden,
mert ép edény.
Nyertem. DéPé.
Orbán János Dénes
Éden borán, s sóján,
sáros éjben nádon,
Jónás nádor sebén
ásson éned, Bájron!
Deborán sájnos én.
Sándor bénán jós-e?
(Bájné rondán sose.)
Nos, énje dán s báró.
Fekete Vince
Ei, te fekvenc,
te keve fecni,
cefet e vekni,
tevefi kence,
cin tevekefe.
Jánk Károly
Jány rokkál,
Ják Yorknál.
(Jányok, Kárl!)
Vida Gábor
Várod, Gabi.
Bogár-díva,
(víg bor adá);
Viagrád Ob,
bádogivar.
Vad Góbi-ár
a virágdob,
Borgia-vád,
vadági bor.
Balázs Imre József
Ó, Ramszesz lábfeji!
Ó, libafej-szerszám!
Szezám, síró balfej,
Sej, zsiráf-zab, meló!
Szíj fába ró, szemel,
Felráz mai zsebjós,
Baromfi szájszele.
Bár szósz e jel, fiam,
Ejsze lózabfi-sárm,
Ejsze bazár-filmsó.
Fej beszól már: szia,
Remó, zabálj, fizess,
Szója be, rizs fel ám!
Fáj az briós zsemle,
Fabíró szájmeszel,
Lesz móres, biza fáj.
Fejez bármi lasszó,
Fejszámol a rizsbe,
Ás bazi jelmezsróf.
Szól az ember, fáj is
E szerájszoba-film;
Szia, lábfej-szermó,
Római lábfejszesz.
Szobám fejsze-líra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom 2002/32, Látó 2001/5,
|
|
|