Hollósvölgyi Iván
Egy pici fényjel
Budapest, Franzstadt,
Frankcity, felhők,
csillan a nap, csak
mint a kijelződ.
Villan a kulcs, mint
rég, Mariannal,
széken a pulcsink,
éjszaki nappal.
Frankcity, utcánk,
látni felülről,
távoli buckák,
bábeli bűvkör.
Látom a balkont
most Marilynnel,
szól az a dal pont,
melyben a szív ver.
Újra, ha hallom,
ének, eső meg
hangod a gangon
kétszereződnek.
Állok a lépcsőn,
Frankcity, éjjel,
villan a fénycső,
egy pici kék jel.
Villan a combod,
száll a kelő nap,
fázva szorongok,
hátha nem Ő vagy,
hátha a hallban
nem Marilynnel
volt az a dallam,
melyben a szív ver.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Népszabadság, 2001.06.
|
|
|