Pásztorok
Pásztorok, pásztorok Atlantában.
Akik az elterelők pásztorbotjára
támaszkodtok, és öltönyötök
anyaga tiszta, élő gyapjú.
A híreket jól válogassátok, mert
hamarosan székházatokba látogat
seregeinek élén a Gazda!
Ne adjon könnyelműségre okot,
hogy valaha a Gazda is pásztorként
kezdte! Mert aki nem jártas
a terelésben, nem lehet az soha
Gazda. Nem lehet tulajdonos az,
legfeljebb valaki a házból. Valaki,
de nem valamirevaló.
Pásztorok, pásztorok Atlantában.
Az idő sürget, akad éppen elég
tennivalótok! Friss hírekre éhesen
nyugtalankodik a nyáj. Mintha
az akolban gonosz ember járna.
Mintha életre-halálra keresnék
a Bárányt.
Pásztorok, pásztorok Atlantában.
Pásztorbotjaitok képezik a rendszer
tartóoszlopait, rátok támaszkodik
felsővezetői magányában a Gazda.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2005.10.07