most
egy tolnai-sorra
most kellene tovább írnod
valójában most kellene elkezdened
feloldani a csomóra kötött nyelvet
lapátolni a tejfehérben
megkóstolni a havat
beleharapni hógolyóba
kisfiam ne edd meg
de én csak megkóstoltam
most kellene tovább kóstolni
a felravatalozott várost
a templom toronygombját is
most kellene szájba venned
ilyen fehéren
végignyalni a szélvédőkön
minden kilincsen
élvezni ahogy elolvad
csöppnyi lé lesz
most kellene csöppnyi léted
feloldani a tejfehérben
várni egy kisfiú tejfogára
meleg nyelvére
vagy csak olvadni lassan
észrevétlen
most kellene tovább írnod
tovább íratni
szépen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Pannonhalmi Szemle, 2003/4