szerencsés csillagzat alatt születtem
mert a mesékkel ellentétben
induljak a szélrózsa bármely irányába
mindig a tehozzád vivő utakra tévedek
s aztán fáradhatatlanul
s örökösen megújuló kíváncsisággal járva
tested pazar tájait
rendszerint a kimondhatatlanul izgató titok
rejtekébe érkezem