anno...
jeruzsálemben aznap semmi sem történt
szaporodtak a porban a köpések
rühös szamár rágta a pálma törzsét
veríték és vér hullott isteni prések
morzsolták nyomták mind aki hagyta
aki meg nem könnyével játszott
lépcsőkön villant légiók sisakja
mindenütt a kegyetlen isten keze nyoma látszott
a városba aznap sem jött el a krisztus
üresen tátongott a koponyák hegye
seggét vakarta irgalmas szamaritánus
a templomban zsibongtak vegye csak vegye
s a jó papok bölcsek voltak mint az ég
száz próféta locsogta önnön tetteit
a két latort csöndben fölszögelték
és júdás csak álmodta a názáretit
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.