Az ízlelő fizikai és kedélyállapota
nemkülönben az ízlelés ideje
nagymértékben befolyásolja
az ízlelés eredményét. Bőséges
étkezés, éhes állapot, öröm, bánat
kellemesen vagy kellemetlenül
érezteti hatását, és az ízlelés
tárgyilagosságát jelentősen befolyásolja.
Reggeli előtt a legjobb bor sem ízlik,
zsíros eledelre a silányabb bor is
"elcsúszik". Bizonyos ételek fogyasztása
- sós mandula, paprikás, borsos eledel -
helytelen irányba tereli az ízlelést.
Ürmösbor étkezés előtt való.
Legtárgyilagosabb a borízlelés
könnyű reggeli után 1-2 órával,
amikor az érzékszervek még pihentek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Tiszatáj, 2000/7