Nincs új a Nap alatt
Kikocsiztunk a vadasparkba;
mert volt mondám alattam mostan sokat is nyereg.
Arám az inassal van, higgye meg
mondta a herceg, s én, hogy: Nem szabadna...
Karomra majd csimpaszkodik a Kurfürst
Barátom, nekem sok nőm volt már, de Lili...!
De hogy szememben az érdeklődést nem leli,
esti muzsikát említ, ahol húr s kürt...
Este beköszön még a herceg: Ha netán
egy zsenge szolgálóleányra volna appetit...
El kell hárítsam mondom kedvességeit
Mert már tudom, hálószobámban az után
teát szürcsöl majd kócosan a comtesse.
Aber gut aber woher kommt ez?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: 2000, 1994/12